Pixie

Pixie, min älskade vackra fantastiska och genomgoda Pixie...  Snart har det gått ett halvår sedan den där fruktansvärt vidriga dagen som för alltid kommer vara etsad i mitt minne: 1 juni 2018, då du gav ditt liv för din son Freddie. Ingen hade kunnat ana att du skulle föla där på natten, helt utan förvarning. Än mindre att det skulle gå så fruktansvärt illa att du skulle ligga död där på morgonen, i solskenet bland sommarblommorna i ett hav av blod. En syn som jag aldrig kommer att glömma och än mindre komma över. Det är fortfarande omöjligt att tänka på dig utan att tårarna sprutar. Lika jobbigt är det att behöva flytta din sida här på hemsidan till Minneslunden. Fortfarande helt ofattbart och overkligt så många månader senare. Du skulle ju bli min sista häst och leva i minst 20 år till!

Tack för allt min underbara blåögda vän med det största hjärtat. Ditt föl skulle säljas för att bekosta en del av mina studier. Nu får jag istället försöka att förvalta honom på bästa sätt till din ära, även om han är en levande påminnelse om detta hemska som skedde.


Remedys Tough Jewel     

2013.06.17 - 2018.06.01     APHA #01044964 , bay overo mare

(Montana Tough Diamond X Remedy Goldies Eyed - Doc Jessie Remedy)

Finns inte så mycket att säga annat än att detta är min absoluta drömhäst. Har väntat på henne i så många år, så när hon väl föddes bestämde jag mig direkt för att köpa henne om hon skulle bli till salu. Det blev några dagars vånda innan jag äntligen fick veta att hon skulle bli min! Har haft förmånen att känna flera av hästarna i hennes stamtavla vilket gjorde beslutet så mycket enklare. Jag hade alltså en föraning om vad jag skulle få och hittills har hon inte gjort mig besviken. Pixie är konstaterat dräktig med Show Stop N' Spook ("Wall-E") för föl i början av juni 2018. Se https://showstopnspook.com/ för mer info.