Kosice - vårt andra hem

Om oss


Hej och välkomna till Dejoyas Boxerkennel!

Jag som ligger bakom denna hemsida heter Linda Assergård och bor numera i Bredared utanför Borås. Djurintresset har alltid varit starkt och jag växte upp med allehanda djur omkring mig. 1981 kom den första boxern in i min familj och efter henne följde ett par franska bulldoggar. Som barn hade jag också marsvin, nymfkakaduor, katt, kanin och en envis men högt älskad New Forestponny. När jag blev vuxen och skaffade egen hund så följde ett antal år med andra raser. Även om jag fortfarande är väldigt förtjust i Staffordshire bullterrier och Korthårstax så måste jag hålla med om vad inbitna boxermänniskor brukar säga: En gång boxer - alltid boxer!

Idag delar jag livet med min boxertik Doris, en katt, två kongopapegojor samt en painthingst född 2018 som jag rider western på. Mer info om dem och andra fyrbeningar hittar ni under sidan "Andra djur".

Med hundarna brukade jag åka på utställning ibland samt träna lite lydnad, IGP och spår/viltspår för husbehov. I skrivande stund har jag bara gamla Doris kvar som tuffar på mot 13 år. Än har jag tyvärr inte tävlat men hoppas på att våga göra det någon gång i framtiden när det förhoppningsvis finns en yngre förmåga i huset, samt mer tid för målinriktad träning.

Våren 2012 blev mitt kennelnamn Dejoyas godkänt. Det är en sammanslagning av det spanska De joyas som betyder något i stil med juvel eller smycke. Eftersom alla namn jag kunde komma på redan var upptagna så uppstod detta med tanke på att jag just då bodde på Skattegården, hade en häst med namnen "Diamonds" och hundar med "Star" i stamtavlorna. 

Planen är att fortsätta lära mig så mycket som möjligt och endast ha så pass många kullar att jag har möjlighet att engagera mig helhjärtat i alla även efter att de har lämnat valplådan. Sedan en tid tillbaka sitter jag med i Boxerklubbens Västra Lokalområdes styrelse och uppmanar därmed alla boxerintresserade att gå med i vår rasklubb. Varför då undrar ni kanske? Jo, en klubb består av sina medlemmar och tillsammans kan vi åstadkomma mera! 

All info finns på https://www.boxerklubben.org

Mitt mål är att föda upp sunda allroundhundar för arbete, utställning och sällskap. Mer info kommer efter hand.

Mina utbildningar:

  • 3 p Husdjurens anatomi, SLU 
  • 7,5 p Zoologi II, Karlstad Universitet
  • 7,5 p Hästens Rörelseapparat - struktur och funktion, SLU
  • 10 p Hästens beteendebiologi, SLU
  • Diplomerad Equiterapeut, HTU Katrineholm 2005-2007
  • Massör, Göteborgs Massageskola 2007
  • Equine Chiropractic Clinic med Dr. Bill Hampton, D.C, 30-31 juli 2009, Norge
  • Certifierad Hundfysioterapeut, ReDog i Västerås, 2010-2011
  • Fysioterapeut 180 p, Luleå Tekniska Universitet/Göteborgs Universitet, 2011-2014

Pågående utbildning:

  • Doctor of Veterinary Medicine 2014-, University of Veterinary Medicine & Pharmacy, Košice, Slovakien. Saknar nu endast 2 stycken State Exams pga studieuppehåll till följd av pandemi. Skall slutföras under våren 2022!